Na jaren Duitse Herders te hebben gehad en een aantal jaren geen hond meer te hebben gehad, waren we opnieuw aan een hond toe.

Echter een herder in een rijtjes huis was te groot, dus op zoek naar wat kleiners, en na de rasomschrijving te hebben gelezen, leek een kooiker wel een goede optie. Een werkhondje met pit, geen lui, maar levendig werkhondje met een eigen koppie.

Via mijn werk kwamen we in contact met een fokker Carla Snels. Op de kooikerclubmatch 2003 eens gaan kijken, je ziet er dan heel veel, en ook Carla was daar. We hadden bij haar een optie voor een reu. De 15 januari 2004 werd Kaiko geboren en in maart kregen we hem mee naar huis. In de tussen tijd zijn we wel een aantal keren wezen kijken in Westendorp, en vanuit het Westland was dat toch elke keer een aardige rit, maar zeker de moeite waard. We zagen Kaiko groeien.

Na wat shows gelopen te hebben, zagen we steeds meer mooie kooikers en wilde we eigenlijk wel een tweede kooiker, en dan het liefst een zoon van Kaiko. Maar dit duurde allemaal wat langer dan dat we gehoopt hadden. Dus dan maar weer naar de fokker en gemeld dat we een tweede wilde.

Hier werd op 14 februari 2006 dan Orva voor ons geboren. Helaas inmiddels van ons heengegaan ivm blaas tumor in mei 2015.

 Qua tekening was dit een mooie kooiker uit het nest. En zo hadden we er twee. Kaiko accepteerde in het begin Orva niet zo. Hij luisterde minder en had zoiets van je geeft alle aandacht aan die nieuwe. Maar gaandeweg werd het beter en ook Kaiko wilde zo af en toe wel met hem spelen.

Tevens namen we er een jonge kater erbij. Onze vorige moesten we al binnen 1,5 jaar in laten slapen. Het is een gezellige beestenboel.

Orva is een hele mooie kooiker. Zijn tekening zijn prachtig en ook op de diverse shows deed hij het goed. Hij werd regelmatig 1e, 2e of 3e en kreeg vaak "uitmuntend" als beoordeling.

Orva was dan eigenlijk snel klaar om als dekreu ingezet te kunnen worden, maar ook Kaiko kreeg zijn kanzen en mocht op de dekreuen lijst geplaatst worden.

En na al die nestjes te hebben gezien zo hier en daar leek het ons wel leuk om zelf ook eens een nestje te gaan fokken.
Via de familie kwamen we aan een leuk teefje. Genaamd Ayka. De dame werd door de 2 mannen volledig geaccepteerd. Ook met Ayka al wat shows gelopen met goed resultaat.
Is nu wachten op de 3e loopsheid zodat we met haar naar de door ons uitgekozen reu kunnen gaan.
Verwacht wordt een nestje rond juni 2016.

Orva heeft ook diverse Duitse shows gelopen. 

Orva werd op de duitse kooiker clubmatch 1e in zijn klasse, 1e van de reuen, en vervolgens BOB van in totaal 53 honden. Kreeg tevens de duitse titel VDH Europa Jugendsieger mee.

Ook in 2008 was hij bijna BOB van 47 honden, maar moest dit jaar het vrouwtje voorlaten. Als reu liep hij de laatste ronde niet mooi meer, hij liep constant met zijn neus over de grond alwaar even te voren diverse teefjes hadden gelopen. Jammer maar helaas zei ook de duitse keurmeester.

Op 1 mei 2009 heeft Orva de Duitse titel Duits Kampioen binnen gehaald in Dortmund.

En ja hoor de 1e aanvragen kwamen binnen.

Met kaiko zijn we bij de vereniging het nederlandse kooikerhondje in het demo team terecht gekomen. Kaiko deed alles zo goed dat hij niet onderdeed voor de overige leden. Zijn truc met "balletje - balletje" gaat elke keer weer goed en haald zijn balletje elke keer weer onder het juiste potje vandaan. We hebben al diverse demo's gegeven. En ook Ayka heeft tijdens de demo's al  mee gelopen.

Ook lopen we met de honden diverse wandelingen, uitgezet door lezers van het kooikerforum of door de kooiker vereniging. Zo zijn we al op heel wat plekken geweest in het land. Heel af en toe gaat Boke, een friese stabij ook
mee.

Tevens ben ik lid van de evenementen commissie van de nederlandse Kooikervereniging. Hebben o.a. een weekend uit georganiseerd

en worden er wandelingen gelopen. Ook de doe dagen en de clubmatch vallen onder de evenementen.

Ook een collega aan een raskooiker geholpen, een teefje,

en ook binnen de familie iemand aan een leuk vrolijk kooikerhondje geholpen.